Voetverzorging Hellevoetsluis

Voetverzorging Hellevoetsluis

 

Je voeten krijgen het elke dag hard te verduren. Je zet duizenden stappen, wringt ze in te kleine schoenen en vergeet soms om ze voldoende te verzorgen. Dat laatste kan nare gevolgen hebben. Een goede voetverzorging is namelijk van groot belang. Je kan je voeten laten verzorgen door een specialist. Er zijn genoeg voetverzorging specialisten in Hellevoetsluis! Maar het is belangrijk dat je je voeten zelf ook goed verzorgt. Er zijn genoeg dingen dat je zelf kunt doen om je voeten te voorzien van voldoende verzorging. Wat je precies kunt doen, ontdek je in onderstaand artikel!

 Je voeten zelf verzorgen aan de hand van een stappenplan 

Een professionele voetverzorger zal natuurlijk al het werk voor jou kunnen doen, maar je hebt hier niet altijd de tijd en het geld voor. Daarom geef ik je een eenvoudig stappenplan dat je kunt volgen!

 

Stap 1: voeten wassen 

De eerste stap in je voetverzorging Hellevoetsluis is om je voeten uitvoerig te wassen. Je doet dit het best door je voeten zo’n tien minuutjes in een warm voetbad te plaatsen. Scrub met een voetscrub de ruwe huid van je voeten weg en was nadien zorgvuldig je voeten.

 

Stap 2: verwijder eelt van je voeten 

Hoe mooi je voeten ook verzorgd zijn, als er eelt op je voeten staat dan zullen je voeten niet zo verzorgd ogen. Daarnaast kan eelt ook zorgen voor pijn tijdens het stappen. Om eelt te verwijderen kan je het best een puimsteen of eeltrasp gebruiken. Vergeet zeker je hielen niet, want daar wordt eelt het meest gevormd. Als het eelt verwijderen moeilijk gaat, dan kan je eerst een eeltcrème gebruiken die de harde huid verzacht.

 

Stap 3:knip en veil je nagels 

Een goede verzorging van je voeten wil dus ook zeggen een goede verzorging van je nagels. Je houdt je nagels schoon door ze regelmatig met een nagelschaartje te knippen, knip ze wel altijd recht om ingroeiing te voorkomen. Na het knippen vijl je de nagels mooi af en duw je met een bokkenpootje de nagelriemen weer mooi naar achter.

 

Stap 4: verwen je voeten met een voedende crème

Als finishing touch wrijf je je voeten in met een voedende crème of lotion. Door het scrubben kunnen je voeten namelijk wel wat hydratatie gebruiken. Als je je voeten niet voldoende hydrateert dan kunnen ze afschilferen en door wrijving kunnen er zelfs wondjes ontstaan. Sla deze stap dus liefst niet over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *