Gezondheid werknemer, Fruit op de zaak

Fruit op de zaak

De gezondheid van de werknemer is niet alleen voor de werknemer van belang, maar zeker ook voor de werkgever, die vaak extra geld kwijt is als er sprake is van een hoog ziekteverzuimcijfer. De zieke medewerker moet doorbetaald worden en er moet iemand anders ingehuurd worden om de werkzaamheden te verrichten. Gezondheid werknemer is dus wel degelijk iets wat de werkgevers bezighoudt en waar steeds meer aandacht aan besteed wordt.

Betere focus en betere concentratie

De gezondheid van de werknemer is ook al belangrijk omdat bewezen is dat gezonde werknemers een veel betere focus hebben, zich beter kunnen concentreren en ook meer plezier in de werkzaamheden hebben. Mensen die bewegen en gezond leven krijgen namelijk te maken met een verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen.

Grotere kans op depressie

Tegenwoordig doen veel werkgevers een gezondheidscheck bij hun personeel en aan de hand van de uitkomsten kunnen groepstrainingen aangeboden worden en kan soms zelfs een individueel traject gevolgd worden. Groot misverstand is overigens dat je alleen gezond bent als je genoeg sport. Wel is het zo dat veel mensen te maken hebben met beweegarmoede omdat ze te lang achter elkaar zitten. Dit zijn ook mensen die prima op gewicht zijn. Toch moeten ook deze mensen eigenlijk meer gaan bewegen. Mensen met een zittende baan hebben bijvoorbeeld een vergrote kans op depressies en burn-outs.

Managers geven goede voorbeeld

De gezondheid van de werknemer is dus steeds belangrijker geworden en de werkgevers stimuleren het tegenwoordig zelfs om te gaan bewegen. Wist je overigens dat er al sprake is van matig intensief bewegen als je elke week minimaal 2,5 uur beweegt? De wat oudere werknemers moeten daarnaast eigenlijk iets aan krachttraining doen om zo bot- en spierweefsel te versterken en er zijn ondertussen bedrijven die speciale apps hebben en mensen die vooral zittend werken telkens een signaal geven als er even bewogen moet worden. Bedrijven gaan tegenwoordig voor een fitte uitstraling en de managers geven meer en meer het goede voorbeeld.

Fruit op de zaak

Wat belangrijk is voor de gezondheid van de werknemer en wat je als werkgever kunt doen? Zorg altijd voor fruit op de zaak en organiseer bijvoorbeeld wandel lunches en overweeg staand te gaan vergaderen. Uiteraard stimuleer je als werkgever het gebruik van de fiets en faciliteer bijvoorbeeld zaken als yoga en bootcamps. Het belangrijkste om je medewerkers gezond te houden is te zorgen voor bewustzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *