Acupunctuur

Acupunctuur is veel meer dan het gebruik van naalden alleen. De alternatieve geneeswijze wordt door steeds meer mensen ontdekt omdat de werkwijze bewezen nut heeft voor de patiënt met klachten. Gek genoeg wordt acupunctuur niet omarmt door de wetenschap. Zij vinden deze manier van genezen nog steeds niets meer dan een vorm van kwakzalverij.

 

Behandelaar haalt veel informatie uit de tong

 

Voor er daadwerkelijk behandeld wordt als je voor acupunctuur gekozen hebt, word je grondig onderzocht en wordt met name de staat van je tong bekeken. Aan de kleur van je tong kan de behandelend therapeut heel veel zien, zoals er ook veel informatie gehaald kan worden uit het ritme van de polsslag. De therapeut kan op basis van pols en tong al een plan van aanpak voor jouw klachten maken.

Acupunctuur Schouder

 

Tussen de zes en twaalf behandelingen

 

Gemiddeld genomen ga je tussen de zes en twaalf keer uitgestreken over een periode van enkele maanden naar de acupuncturist. De therapeut werkt tijdens zijn behandelingen altijd in drie verschillende fases. Tijdens een behandeling worden gemiddeld tussen de tien en twintig naalden gebruikt. Die naalden worden in het lichaam geprikt om zo de klachten te kunnen behandelen.

 

Elektrische stroom of warmte

 

Zitten de naalden in je lichaam, dan beweegt de therapeut die zachtjes Voel je een tintelend gevoel dan is dat het teken dat de naalden op de juiste plaats zitten. Opnieuw zal de behandelaar de naalden vervolgens zachtjes bewegen en vaak wordt een elektrische stroom en of warmte door de naalden gestuurd. De naalden blijven vaak tussen een kwartier en een half uur in het lichaam zitten. Zoals je ook van het inbrengen weinig verneemt, geldt dit ook als de naalden weer uit het lichaam gehaald worden.

 

Wetenschappers en het placebo effect

 

Ondanks het feit dat mensen wereldwijd zweren bij de werkwijze van de acupuncturist, blijven de wetenschappers sceptisch. Zij beweren dat de therapie werkt om de simpele reden dat de patiënten geloven dat het inbrengen van de naalden werkt. Zij wijzen in dat kader naar het bekende placebo-effect. Het weerhoudt miljoenen mensen er echter niet van acupunctuur te ondergaan, zeker als ze te kampen hebben met klachten als hoofdpijn en migraine, vermoeidheid, rugpijn en specifiek lage rugpijn, reuma, artrose en artritis. Acupunctuur kan ook verlichting bieden bij klachten aan de schouders en de nek en bij spier- en gewrichtspijn. Heel veel mensen schakelen ook de acupuncturist in als ze willen stoppen met roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *